Bijeenkomst ‘Kracht en Tegenkracht’, 20 februari 2020

Kracht en Tegekracht Logo's

Geachte geïnteresseerde,

Er zijn weer enkele plaatsen beschikbaar gekomen, u kunt zich weer inschrijven voor dit evenement. 

'Kracht en Tegenkracht'. Zo heet het rapport dat de Autoriteit woningcorporaties (Aw) eind september publiceerde. Het resultaat van een zoektocht naar mogelijke risico's bij lang zittende bestuurders. Uit het onderzoek blijkt dat niet de zittingsduur bepalend is maar de mate van tegenkracht uitgeoefend door zijn/haar omgeving. Het rapport introduceert een nieuw woord: 'paradigmaverkleving'.

Paradigmaverkleving ontstaat als een bestuurder niet meer leert, vasthoudt aan zijn/haar eigen overtuigingen, geen tegenspraak meer duldt en omringt is door gelijkgestemden.
Niet alleen bestuurders kunnen verkleefd zijn, ook de interne en externe toezichthouders ontkomen daar niet aan. Dit heeft gevolgen voor het stelsel van checks and balances.

Bijeenkomst  ‘Kracht en Tegenkracht’
Datum:         20 februari 2020
Tijd:             12:30 – 17:00
Locatie:        Vrije Universiteit Amsterdam, Auditorium       

Programma
Kunnen we nog wel vertrouwen op de tegenkracht van de RvC? En wat kan de Aw doen om de balans te herstellen? Over deze en vele andere vragen die 'Kracht en Tegenkracht' oproepen, willen de Aw, VTW, NVBW en Aedes met u in gesprek.

Onderzoeker Marilieke Engbers houdt ons een spiegel voor en daagt ons uit open te spreken over onze verklevingen.

Een uitgebreid programma volgt in de loop van januari 2020.

Praktische zaken
De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam, op de eerste verdieping van het Hoofdgebouw.

Vrije Universiteit Amsterdam
Auditorium
De Boelelaan 1105
1081HV Amsterdam

De Vrije Universiteit bevindt zich op loopafstand van NS-station Amsterdam-Zuid. Er is tevens voldoende parkeergelegenheid rondom de locatie, in de parkeergarages van de VU en het naastgelegen VUmc-ziekenhuis. Meer informatie over parkeren rondom de VU vindt u hier.
Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot praktische zaken kunt u terecht bij Dhr. Nikolaas Konijn van de Vrije Universiteit (n.m.konijn@vu.nl).

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Graag tot ziens op 20 februari!